מטרתו של ניתוח הצמדת אוזניים כשמו הוא, להצמיד את האוזניים והוא אחד מהניתוחים הקוסמטיים הפופולאריים ביותר.
כעיקרון, כל החפץ בהצמדת אוזניים יכול לעבור את הניתוח אולם הדעה המקובלת היא שאין לנתח ילדים מתחת לגיל 13 (הסברה היא שעד גיל זה האוזניים עדיין גדלות ועל כן אין טעם לעשות הצמדת אוזניים).
טיפול הצמדת אוזניים נועד לטפל בכל סוגי הבעיות הקוסמטיות הקשורות לאוזניים לרבות: אוזניים לא סמטריות, אוזניים שאינן אחידות ואוזניים שבולטות יתר על מידה סבירה.
כחלק מהטיפול של הצמדת אוזניים הרופא המטפל בוחן את כל המשתנים והמאפיינים של המנותח ובוחר האם לעשות הרדמה מקומית אם לאו. לאחר מכן, בפרוצדורה עצמה של הצמדת האוזניים, המנתח חותך את סחוס האוזן ובכך משנה אותו.
ישנן שיטות שונות לחתיכת הסחוס וביניהם: שיטה ראשונה היא בקפל מאחורי האוזן, שיטה שנייה היא מאחורי האפרכסת, שיטה שלישית היא בקפל העור הקדמי אשר בדרך כלל מוסתר.
שיטות אלו פותחו במיוחד לניתוח הצמדת אוזניים על מנת לא להשאיר שום צלקות נראות לעין על המנותח (ללא קשר לאורך השיער של המנותח).
אורכו של ניתוח להצמדת אוזניים בין שעה בודדת לשלוש שעות. מדובר בהליך פשוט למדי והמטופל משתחרר זמן קצר לאחר הניתוח (תוך שעות ספורות) כאשר אוזניו חבושות.
חשוב לציין כי אין צורך בהצמדת האוזניים לאחר הניתוח לא באשפוז ולא לאחר השחרור מבית החולים. לרוב, לאחר הניתוח לצמדת האוזניים (בדומה לכל ניתוח שגרתי אחר) עלולות להופיע תופעות לוואי שכיחות כגון כאבים, שטפי דם ונפיחות.
בדרך כלל להצמדת האוזניים נדרש רק הליך כירורגי בודד אולם יש לציין כי ישנם מקרים יוצאי דופן בהם נדרש הליך נוסף. בדרך כלל במקרים אלו נתגלו אצל המנותח חוזק וגמישות עזים באיזור הסחוס ולכן יש צורך לחזור על הניתוח להצמדת האוזניים.
תחום הקוסמטיקה התפתח בצורה ניכרת בתקופה האחרונה, ובמיוחד תחום הפלסטיקה. כיום אפשר למצוא הרבה מאוד בעלי מקצוע המתמחים בביצוע ניתוחים פלסטיים למטרות שונות כגון הזרקת בוטוקס, עיבוי שפתיים, שאיבת שומן, ניתוח עפעפיים, מתיחת פנים, הצמדת אוזניים, מתיחת בטן, הסרת משקפיים ועוד...